Is makinesi Degerlemesi raporu hazirlanmasi
Degerleme Çalışması yapılan Baslica İş Makinası Türleri Nelerdir
İş makinesi değerleme raporu hazırlayan spk lisanslı eksperlerin öncelikle değerleme kavramına vakıf olmaları çok önemlidir. Konusunda uzman olan spk lisanslı makine mühendisleri, spk lisanslı makine yüksek mühendisleri, gemi inşaat mühendisleri, ağırlıklı olarak çalışan sektörde eksperler tercihen SPK lisanslı makine mühendisi olmalı ve aşağıda belirtilmiş olan çalışmalar hakkında iş makinesi değerleme raporu hazırlamaları beklenmektedir.
Firmamız Merkez ve bölgelerimizde en geç 2 iş gününde iş makinesi ekspertiz raporu teslim imkanı sunulmaktadır.
Loder (Yükleyici): Bu tarz makineler genellikle yükleme işlerinde kullanılmaktadır. Loder,(yükleyici) bir traktör ve önde yüklemeyi sağlayan kepçe kısmından oluşur. Kepçe kısmı hidrolik sistemlerle hareket ettirilir. Loder degerleme raporu hazırlanması için firmamızdan destek alabilirsiniz.
Ekskavatör: Değerlemesi yapılmakta olan ekskavatörlerin Alt kısım paletli, lastik tekerlekli veya kamyon şasilidir. Üst kısımda tahrik motoru ve kumanda tertibatı bulunmaktadır. Ekskabvatörlerin ön kısmında ise kazmayı sağlayan mekanizma blunmaktadır. Başlıca ekskavatör tipleri, kepçeli, düz kepçeli, ters kepçeli, çeneli, draglin kovalı gibi tipleri bulunmaktadır. Yürüyen aksamları Paletli veya lastik tekerleklidir. Paletli ekskavatörler güç ve fiyat olarak lastikliye göre daha bedellidir. Lastik tekerlekli ekskavatörlerin ise avantajı daha hareketli olmaları ve seri hareket edebilmeleridir. Diğer türlerde olduğu gibi, ekskavatörlerin kazıcı levhanın alt kısmında aşındıkca değiştirilebilen bir bıçak bulunmaktadır. Ekskavatörler değerlemesi yapılan iş makinelerinden en sık karşılaşılanlarındandır.
Dozer: Dozerler prensip larak bir traktör ve önüne kaldırılıp indirilebilir şekilde monte edilmiş bir kazıcı levhadan oluşmaktadır. Yüksek kapasteli makineler olan dozerler, yürüyerek kazı yapmaya yarayan bir ekskavatör tipidir. Tırtıllı veya lastik tekerlekli olanları bulunmaktadır. Genellikle yol yapım çalışmalarında ve satıh düzeltmelerinde kullanılmaktadır.
Greyder : eğerlemesi yapılan iş makinelerinden Greyderler, genel olarak tesviye işlerinde, yol yapımı ve hendek kazma için kullanılan çok amaçlı makinalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Greyderler uygun bir şekilde kullanıldıkları takdirde, tesviye ve bombelik verme, karıştırma ve yayma, malzemeyi yana yığma işleriyle birlikte hafif kazıma işlerinde de kullanılmaktadırlar. Greyder ana parçaları olarak ön kısım, arka kısım, şasi ve kazıyıcı levhadan oluşmaktadır. Ön kısım iki tekerlekli aks şeklinde olup direksiyon hareketini sağlamakta, güçlü tahrik motoru ve kumanda mekanizmaları makinanın arkasında bulunmaktadır. Kazıyıcı levha, makinanın ön ve arka kısmını bağlayan şasi üzerine bağlanmış olup, dozerde olduğu gibi levhanın alt kenarında aşındıkca değiştirilebilen bıçak bulunmaktadır. Aşağıda bulunmuş lan levha hareketlidir.
Skreyper: Paletli veya lastik tekerlekli bir traktörle çekilir. Dört tekerlekli kazıcı sandık kısmının ön tarafında kazıcı bıçak bulunur. Bıçağın kazıdığı toprak sandığa dolar. Sonra ön kapak kapatılır ve dolan toprak boşalacak yere götürülerek boşaltılır. Yol şantiyelerinde yola malzemenin düzgün ve homojen bir şekilde serilmesinde kullanılmaktadır. Yollardaki sathi yarmaların açılıp dolguların yapılmasında, sulama kanallarının açılması, havaalanı gibi yerlerin inşaatında tesviye yapılması, maden ocaklarındaki üst ince tabakaların kaldırılması vb. işlerde de kullanılır. Bu makinalara ilaveten, zemin gevşetme makinaları, zemin sıkıştırmaya yarayan çeşitli tiplerdeki silindirler, vibratörler, tokmaklar, beton hazırlama, karıştırma, iletme, yayma vb. işlerde kullanılan inşaat makinaları, asfalt sericiler, asfalt frezeleri, tomruk taşıyıcılar, kompaktörler, mikro yükleyiciler de birer iş makinasıdır.
Finişer degerlemesi: Hazırlanmış olan malzemeyi, Toprak, Asfalt yada mekanik (Kırma yöntemi ile taş ve Kum ) serip sıkıştırma yapan paletli, yada tekerlekli iş makineleridir. Gennlikle yol çalışmaları amacı ile kullanılır. Finişer degerlemesi konusunda firmamızdan destek alabilirsiniz.
Forklift degerleme çalışmaları Forkliftler degerlemesi yapılan iş makinelerinin başında gelmektedir. Tesis ve fabrikalarda harekettli makinelr denildiğinde ilk önce forkl,iftler gelmekte olup, dizel ve elektrlik tipleri bulunmaktadır. Ayrıca exproof forkliftler özel kullanım alanlarında kullanılmaktadır. Forkliflerin iş makinesı olarak tesislerde kullanabilmek için İş kanununa göre operatörün forklift ehliyeti alması gerekmektedir. Forklift Transpaletler,Yaya Kumandalı İstif Makinaları, Sipariş Toplayıcılar, Dar Koridor Forkliftleri Reach Truck,Kule Tipi İstif Makinaları givi birçok konuda degerleme raporu hazırlanmaktadır.
KazıcıYükleyici degerlemesi Kazıcı Yükleyici degerlemesi çalışmaları ve Operatörü Paletli ve lastik tekerlekli yükleyicileri ve ataşmanlarını kullanarak, çeşitli malzemeleri yükleme, taşıma, tünel kazma vb. işlemleri emniyetli bir şekilde gerçekleştirme ve yükleyicinin bakım ve kontrolünü yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler bu aracı kullanabilmek için iş kanununa göre Kazıcı-yükleyici ehliyeti almaktadır. Eskavatör degerlemesi, ekskavatör (excavator), transkavatör (traxcavator) degerlemesi, loder degerlemesi, skrayper(scraper), kanal kazıcılar, lastikli ve paletli iş makineleri degerlemeleride firmamız tarafından yapılabilmektedir.
Keçi Ayaklı, Ekskavatör ve Yükleyiciler degerlemesi: Bu tür makinalar Genel olarak engebeli arazilerde, Sanayi alanlarında, Ormanlarda ve Lastik ve madeni tekerlekli makineların giremeyeceği alanlarda çalışırlar, Bu belgeler Operatörlük Sertifikası ile kullanılır ancak sürücü belgelerine işlenmez.
Mobil vinç Degerlemesi : Mobil Vinç degerlemesi sırasında mobil vinç operatörü belirli bir süre içerisinde, mobil vinçleri kullanarak, çeşitli yüklerin yükleme-boşaltma işlemlerini emniyetli bir şekilde yapma bilgi ve becerisine sahip mobil vinç degerleme eksperleri ile raporlar hazırlanmaktadır
Sondaj ve Fore Kazık degerlemesi, Zemin Delgi Makineleri degerlemesi: Her türlü zeminde delme ve delinen alanın tekrar başka bir malzeme ile (Beton, Demir) Doldurulması, su, termal, petrol ve doğal gaz çıkarılması halinde dikey boruların yerleştirilmesi işlerinde kullanılan makinelerin degerlemesi yapılmaktadır.
Mobil Akaryakıt Tankeri İkmal Makinesi degerlemesi : Her türlü akaryakıt ikmali ve boşaltma işi yapan, Uçak degerlemesi, Gemi degerlemesi, Tanker Gemisi degerlemesi, Limanlar degerlemesi , Vagon Tankeri degerlemesi,Yat limanı degerlemesi, Akaryakıt dolum ve boşaltım istasyonları degerlemesi ve LPG ve Doğal Gaz tesis degerlemesi,diğer, parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı kimyasal tAkaryakıt Kamyon Tankeri degerlemesi kullanan sürücülerin bu belgeleri almaları zorunludur, Ülkemizdeki iş alanları( Hava Meydanları ekspertizi, Liman ve Dolum Tesisleri ekspertizi,Yat limanları degerlemesi, Gaz dolum ve Boşaltım tesisleri ekspertiz raporu, Tehlikeli kimyasallar LPG Asit tankerleri degerlemesi)
Beton Pompası ve Transmikser degerlemesi: Hazır Beton dökmek Nakliye etmek amacı ile çalışan Operatör ve Sürücüler bu belgeyi almak ve Sürücü belgelerine işletmek zorundadırla
Kaya Kamyonu degerlemesi ve Diğer İş Kamyonları ekspertiz raporu: Her türlü yol dışı kaya ve toprak kamyonları ile taş, toprak, kaya Hafriyat nakli yapan operatörler bu belgeleri almak zorundadırlar, diğer dolgu, taperli kamyonlarla hafriyat işleri yapan sürücüler ise İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi ile hop hop cu ve gözetciler yardımcılarının eğitim sertifikası almaları iş güvenliği yönetmelikleri gereği zorunludur
Is Makinesi Degerleme Haber
- Enerji sektörü Yerli ve Verimli Ekipman Üretimi
- Maden sahalarında yatırımlar hızlandı
- TMSF devredilen şirket sayısı 885
- Gayrimenkul Fonu kuruluyor
- OnurAir filosuna 6 uçak ekledi
- SOCARdan 18 milyar USD yatırım teşvik
- Kapasite Raporu nedir, nasıl başvurulur
- Makine kapasite hesaplama
- İmar barışı nedir, nasıl başvurulur
- İmar barışı süresi 6 ay uzatıldı
- Yatırım teşvik kapsamı makineler
- Yatırım teşvik alan firmalar
- Leasing Sektörü Yeni Yıl Hedefleri
- 2. el makine alımında yatırım teşvik
- 2018 SPK Gayrimenkul Degerleme Ücret Tarifesi Yayınlandı
- Makine degerleme Sektörü eylem planı açıklandı.
- Özelleştirmeye Enerji Dopingi
- Sat ve Geri Kirala Avantajları
- İflas Erteleme Leasingcileri Vurdu
- Ticari işletmelerde taşınır deger tespiti
- Leasing Sektörü Neler Bekliyor?
- Leasingciler Dogudan Vazgecmiyor
- Factoring Sirketleri Ayıplı Mallardan Sorumlu Degil
- Bankacılık Sektörü Fırsatlar
- Satılan Beş gayrimenkulden biri yabancıların
- Gemi sigorta ekspertizi olmayana yaptırım geliyor
- 1.2 milyar dolarlık RES yatırımı
Is makinesi degerleme Linkler
- Firmamızda raporlar SPK lisanslı uzmanlar tarafından hazırlanmaktadır.
- http://www.spk.gov.tr
(SPK)Sermaye Piyasası Kurulu - http://www.spl.com.tr
(SPL) Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş - http://www.bddk.org.tr
(BDDK) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - http://www.lidebir.org
(Lidebir) Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği - http://www.tdub.org.tr
(TDUB) Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği - http://www.gyoder.org.tr
(GYODER) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği - http://www.ekspermedia.com
EksperMedia Değerleme Media Kuruluşu - http://www.ivsc.org
(IVSC) Internetional Valuation Standards Committee - http://www.appraisers.org
(ASA) American Society of Appraisers - http://www.appraisalinstitute.org
(AI) Appraisal Institute - http://www.tegova.org
(TEGoVA) The European Group of Valuers - http://www.rics.org/tr
RICS
Hizmet Konularimiz
Gayrimenkulün ayrılmaz parçası niteliğindeki makine veya üretim tesisi makineleri değerlemesi, UDES’e göre gayrimenkul ve makinesi ile tesis değerlemesi, UFRS’a göre maddi duran varlık değerlemesi, Sigorta değer tespiti, Risk analizi çalışmaları, Tesis yatırımları ilerleme incelemesi, Makine parkları en etkin ve verimli kullanım analizleri, Makine Muayenesi, Enerji Tesisleri (HES-RES- BİOGAZ), Turistik tesisler, Liman ve marinalar, Gemiler-Yatlar, Kullanım hakkı değer tespiti, Fizibilite çalışmaları, Proforma fatura kontrol çalışmaları, şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca; Limanlar, depolama ve yükleme tesisleri, üretim ve ticari amaçlı her tür makine ve techizat değerlemesine ilave olarak;
Bizimle Iletisime Gecin
Her türlü sorunuz için 7/24 iletişime geçebilirsiniz
Adres: Postahane mahallesi, Sungur Cad. Tuzla Vilları No:7, Tuzla İstanbul
GSM 1: +90 553 690 34 77
GSM 1: +90 530 408 34 77
GSM 2: +90 530 884 77 77
E-mail: cengizdegerleme@outlook.com
© Copyright Cengiz Degerleme
. .Design by FSC