Enerji sektörü Yerli ve Verimli Ekipman Üretimi

maden degerlemesi class=
2019-2023 yılları arasını kapsayan Kalkınma Planı’nda enerji sektörü makine ve elektrikli teçhizat sektörlerinde, rekabetçi ve verimli yerli üretim altyapısı geliştirilmesi planlanılanmaktadır. Makine teçhizat ve elektrikli ekipman üretimi sektörlerinde, rekabetçi ve verimli yerli üretim altyapısı geliştirilmesi küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması planlanmaktadır.

Mimsan Grup Enerji santrallerinde geçmişte yüzde 5-10 arasında bulunan yerli ekipman payını yüzde 70’e çıkardıklarını belirterek, YEKDEM ve Yerli Ekipman Desteğinin katkısı ile Mimsan Grup olarak enerji ekipmanlarında yerli teknolojinin öncülüğünü yaparak cari açığın azalmasına katkı sağlamaktan gurur duydukalrı ifade edilmektedir.

Makine ve beyaz eşya değerleme sektörlerinin ana ihracat pazarı olan Avrupa Birliği’nde (AB) 2021’de yürürlüğe girecek enerji etiketi regülasyonuna uyum sürecinde oluşacak yatırım ihtiyacı için bu sektörlere destek verilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, makine sektörü değerleme ve piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin etkinliği artırılıp, Türk Standardları Enstitüsünün test ve muayene altyapısı güçlendirilecek. Yatırım teşvik belgelerinde yerli makine alımını destekleyecek şekilde düzenlemeler yapılacak. Yatırım teşvik sistemi kapsamında enerji sektöründe yerli makine tercih edilmesi halinde hibe veya ilave finansal destek sağlanacak. Enerji sektörü değerlemesinde Ar-Ge araştırma geliştirme desteklerine konu olan makine ve ekipmanın yerli olması teşvik edilecek.

Enerji sektöründe kullanılacak makine sektöründe kümelenme desteklenecek. Bu doğrultuda “Enerji sistemleri Makine Kümelenme Programı uygulamaya geçirilecek. Makine sektörü envanteri oluşturulacak. Kamu alımları ve düzenlemelerinde yerli üretim geliştirilecek. Büyük ölçekli kamu ihalelerinde başta asansör ve iklimlendirme ürünleri olmak üzere, birok kalemde yerli ürün kullanma şartı getirilerek Kamu-özel iş birliği projelerinde, yerli makine kullanımı sağlanacak. DMOnun (Devlet Malzeme Ofisi) tedarik ettiği makine ve teçhizat ürünlerinde yerli ürünlerin payının arttırılması öngörülmektedir.

Özellikle enerjinin etkin kullanılması amacı ile elektrikli makineler sektöründe, rekabet gücünün artırılması için gerekli Ar-Ge altyapısına yönelik yatırımlar gerçekleştirilerek, sektörde teknolojik dönüşüm desteklenecek. Ülkede yerli üretim Transformatör ve elektrik motoru üretiminde kullanılan ve stratejik bir ürün olan silisyumlu sacın Türkiye’de ileri teknolojiyle üretimi için Ar-Ge çalışmaları ve kümelenme faaliyetlerine destek verilecek. Elektrik motoru Akümülatör ve pil üretimi mevcut kapasitesi, yeni teknolojilere uygun olarak geliştirilip, bu teknolojilere ait yazılım, donanım ve ham madde gibi alt bileşenlerin ilgili test ve karakterizasyon altyapılarının geliştirilmesi desteklenecek. Bu kapsamda, Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan prototipleri test etmek ve ticarileştirmek amacıyla piyasaya sürülecek ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda piyasa rekabet edebilmesi için gerekli testlerin yapılabileceği bağımsız akredite Uluslararası Yüksek Güç ve Yüksek Gerilim Deney Laboratuvarı kurulması planlanmaktadır.

Yenilenebilir enerji alanında milli ve yerli ekipman kullanımı, teknoloji transferi, kamu alımları, Ar-Ge, gibi konuları içerecek yeni yatırım yöntemleri hayata geçirilerek, açık alan aydınlatmasında enerji tasarrufu yapmasına ve yerli üretim teçhizatının kullanılmasına ilişkin düzenlemeler ile yeni nesil led aydınlatma cihazlarının yerli üretimine destek verilerek bu tip ekipman ve teçhizatlar kullaılacxak.

Enerji tasaaruufu açısından yerli üretilebilen enerji ekipmanlarının belirlenmesi için envanter ekipman değerleme raporu oluşturulacak bu ürünlere yönelik ihtiyaç analizi yapılacak. İhtiyaç duyulan ve rekabet üstünlüğü sağlanabilecek enerji ekipmanlarının üretiminde yerli üretime öncelik tanınacak. Makineler ve elipman sektöründe üretimin artırılması ve sektörel dönüşümün sağlanabilmesi için özel destek programları oluşturulacak. Elekrtrik enerjisinin ucuz olarak sağlandığı Nükleer güç santrallerine yönelik elektrikli teçhizat üreten firmalara test ve sertifikasyon destekleri verilecek.

Elektriğin verimli kullanılması amacı ile ensütrib ve sanayi tesislerinde kullanılan enerji verimsiz motorların yerine daha verimli motorlarla değişimi desteklenecek. Sanayi tesislerinde kullanılan elektrik motorlarında enerji etiketi uygulanarak verimlilik artışı tekip edilip, enerji verimliliği potansiyeline ilişkin farkındalık oluşturulacak. MAkine Değerleme. Mühendislik ve müşavirlik firmalarına yönelik özel destek programı tasarlanacak, bu kapsamda entegre makine parkuru değerleme ve tasarımı için yerli mühendislik firmalarına öncelik verilecek.

makina değerlemesi konusunda daha fazla bilgi alabilirisiniz.

» Daha Fazlası

Resim Galerisi

makine makina degerleme gayrimenkulu ile birlikte tesis degerleme tekil is makinesi ve makina parki degerleme deniz tasiti degerleme hava tasiti ucak helikopter degerleme helikopter ucak degerleme

Hizmet Konularimiz

Gayrimenkulün ayrılmaz parçası niteliğindeki makine veya üretim tesisi makineleri değerlemesi, UDES’e göre gayrimenkul ve makinesi ile tesis değerlemesi, UFRS’a göre maddi duran varlık değerlemesi, Sigorta değer tespiti, Risk analizi çalışmaları, Tesis yatırımları ilerleme incelemesi, Makine parkları en etkin ve verimli kullanım analizleri, Makine Muayenesi, Enerji Tesisleri (HES-RES- BİOGAZ), Turistik tesisler, Liman ve marinalar, Gemiler-Yatlar, Kullanım hakkı değer tespiti, Fizibilite çalışmaları, Proforma fatura kontrol çalışmaları, şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca; Limanlar, depolama ve yükleme tesisleri, üretim ve ticari amaçlı her tür makine ve techizat değerlemesine ilave olarak;

Bizimle Iletisime Gecin

Her türlü sorunuz için 7/24 iletişime geçebilirsiniz

Adres: Postahane mahallesi, Sungur Cad. Tuzla Vilları No:7, Tuzla İstanbul
GSM 1: +90 553 690 34 77
GSM 2: +90 530 884 77 77
GSM 2: +90 530 408 34 77
E-mail: cengizdegerleme@outlook.com

Enerji sektörü Yerli ve Verimli Ekipman Üretimi, enerji sektörü, enerji verimlilik, makine sektörü, elektrikli makine, makine verimlilik, enerji sektörü değerleme, elektrikli makineler sektörü, enerji sektörü makine, elektrikli teçhizat sektörü degerleme, SPK lisanslı enerji değerleme raporu, SPK değerleme raporu, UFRS enerji sektörü değerleme, uluslararası değerleme standartları, makine değerleme uzmanı, makina değerleme uzmanı, SPK onaylı değerleme şirketi, gemi expertizi, gemi ekspertizi, maden ekspertizi, expertiz, eksper, expertiz raporu, ekspertiz raporu, eksper raporu,  şirket ekspertizi, sektör analizi, UFRS değerleme, bilanço değerleme, leasing degerleme,mali analiz değerlemesi, proje değerleme, yatırım analizi, taşınmaz değerleme, enerji tesisileri değerleme, HES değerleme, RES değerleme, liman ekspertizi, değer tespiti, gemi değeri, uçak değeri, helikopter değeri, mütekabiliyet değerleme, mütekabiliyet, türkiyede yatırım, yatırım danışmanlığı, fizibilite raporu hazırlama, yatırım danışmanlık,  Şirket Aktiflerinin Değerlemesi, Yatırım Projelerinin Fizibilite Analizi, Gayrimenkul Geliştirme, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm, Gayrimenkul Geliştirme Projelerine Danışmanlık, Gayrimenkul Mevzuatı Danışmanlığı, En Etkin ve Verimli Kullanım Analizi, kira bedeli tespiti, gemi değer tespiti, yat değer tespiti, yüzer tesislerin değer tespitleri, ekspertis,  fixed asset valuatiom, valuation of plant and equipment, machinery and equipment valuation, equipment appraisals, equipment valuation, machinery appraisals, machinery valuation, equipment appraisal, machine appraisal, equipment value, machine value, business assets, certified appraiser risk analizi Tesis risk analizi çalışmaları, yangın riskleri, inşaat all risk analizi çalışmaları, ticari ve endüstiyel riskler, mühendislik riskleri, montaj riskleri, makine riskleri, elektronik cihaz riskleri vb. risk analizi çalışmaları konusunda hizmet vermektedir.