Rüzgar RES Enerji Santralleri Degerleme Calismalari

,

res enerji santrali degerlemesi

Rüzgar (RES) santrallerinin degerlemesi genellikle enerji santral projesinin finansmanı için Bankalar adına projenin teknik ve ticari yönleri ile risklerini içeren değerlendirme raporu hazırlanması olarak karsimiza çıkmaktadır. RES degerleme raporları hazırlanmasında, rüzgar santrali makina degerlemesi ve makina parkı degerlemesi ile birlikte Rüzgar Enerjisi Santralleri değerlemesinin en önemli husularından bir tanesi gelir yönteminin uygulanmasıdır. Bu noktada enerji santrallerinin degerlemesinde spk lisanlı makine yüksek mühendisleri res degerleme raporu hazırlanması salt makine parkının yapı maliyet hesabına göre degerleme analizi çıkarılması yeterli olmayıp,

Beklenen performans seviyesinin,

Enerji nakil hattı ve bağlantı görüşünün,

Proje kapsamındaki altyapı yatırımlarının maliyetlerinin,

İzinler, lisanslar, anlaşmalar ve diğer gerekli onayların,

Santralin elektrik piyasasındaki rekabetçiliğinin, yanısıra gelir yöntemi ile de santralin gelecekteki performansının ve yatırım dönüş süresinin hesaplanması gibi uzmanlık gerektiren birçok hususun gözden geçirilmesi ve yorumlanması gerekmektedir. Alanında uzman ekibimiz ve spk lisanslı makine yüksek mühendisi SPK lisanslı makine degerleme uzmanı kadromuz ile res santrali değerleme raporu hazırlaması konusunda kurumunuza hizmet verebiliyor olmaktan mutluluk duyacağımızı paylaşmak isteriz.

Rüzgar enerji (RES) santralleri değerlemesi : Türkiye'de bulunan 151 Rüzgar Enerji Santrallerinin toplam kurulu gücü 5.072,70 MW'dır. 2015 yılında Rüzgar Enerji Santralleri ile 11.543.059.498 kilovatsaat elektrik üretimi yapılmıştır. Örnek res değerleme raporu çalışmalarında firmamızla bağlantıya geçerek temin edebilirsiniz.

Türkiye'de ilk rüzgar santrali 1998 yılında İzmir'de kurulmuştur. Devreye alınan 150 santralin bir kısmı henüz lisans kurulu gücü kadar kurulu güce erişmemiş olup inşası devam etmektedir. Bu kapsamda bir kısmı devreye alınan santrallerin de tam kapasite devreye girmesi ile 790 MW kapasiteli ilave rüzgar türbini devreye girmiş olacak ve kurulu güç 5.894 MW kapasiteye ulaşacaktır.

Ayrıca henüz hiçbir ünitesi devreye alınmayan fakat 2016 Ocak itibariyle kurulumunda ilerleme kaydedilen (yani yatan lisanslar hariç) 57 santralin lisans kapasitesi de 1.314 MW'dır. Bu bağlamda kısmen devreye alınan ve inşaatında ilerleme kaydedilen projelerin tümü tamamlandığında Türkiye rüzgar santrali kurulu gücünün 7.208 MW düzeyine çıkacağı görülmektedir. Temmuz 2016 itibariyle EPDK'dan lisans alan tüm santrallerin devreye girmesiyle ise ülkemizin rüzgar kurulu gücü 9.749,87 MW'a ulaşacak ve ülke elektrik tüketiminin %10,6'sı rüzgar santrallerinden karşılanabilecektir. Ayrıca EPDK tarafından 2018 yılı sonuna kadar 3.000 MW daha rüzgar santrali başvurusu kabul edilecektir. RES rüzgar enerji santralleri değer tespiti konusunda deneyimli SPK Lisanslı makine değerleme uzmanı tarafından hazırlanan makine tesis değerleme raporları kullanılmaktadır.

Petkim'den RES açıklamasına göre İzmir Aliağa'daki 51 megavatlık rüzgar santralinin 42 megavatlık kısmı tamamlandı.Petkim Petrokimya Holding AŞ'den (PETKİM), İzmir Aliağa'daki 51 megavatlık Rüzgar Enerjisi Santrali yatırımının, yaklaşık 42 megavatlık kısmı tamamlandığını, kalan 9 megavatlık kısım için çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. "28.03.2014 tarihinde 51 megavatlık Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yatırımını duyurulmuş ve Yatırımın yaklaşık olarak 42 megavatlık kısmı tamamlanmıştır. Yatırımın kalan 9 megavatlık kısmı için çalışmalarımız devam etmektedir. Mevcut 25 megavatlık lisansımız kapsamında rüzgar enerjisi santrali faaliyete geçmiş olup, lisansımızın 51 megavat olarak tadili için EPDK'ya izin başvurusu yapılacaktır. Kalan 9 megavatlık yatırımın tamamlanması ve lisans tadili ile birlikte santralin 51 megavat olarak faaliyet göstermesi planlanmaktadır."

Anahtar teslim kontrat bedeli yaklaşık 55 milyon avro olan 51 megavat kurulu güce sahip olacak İzmir Aliağa’daki Petkim Yarımadası’na inşa edilen rüzgar santralinin, tesislerin elektrik ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Türkiye enerjide 'rüzgarı' arkasına aldı :Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde devreye giren 958 megavatlık elektrik üretim kapasitesinin yüzde 41'ini rüzgar enerjisi santralleri oluşturdu. Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde devreye giren 958 megavatlık elektrik üretim kapasitesinin yüzde 41'ini rüzgar enerjisi santralleri oluşturdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına ilişkin yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Bakanlık verilerinden yapılan derlemeye göre, yılın ilk çeyreğinde elektrikte kurulu güç 79 bin megavata ulaştı. Söz konusu dönemde kurulu güce 958 megavat yeni kapasite eklendi. Geçen yılın aynı döneminde bu miktar 858 megavat olarak kaydedilmişti. Bu yıl ocak-mart döneminde devreye alınan kurulu gücün yüzde 41'i (395,6 megavat) rüzgar enerjisi santrallerinden geldi. Böylece, söz konusu dönemde kurulu güce en fazla katkı sağlayan kaynak rüzgar enerjisi oldu. Bu dönemde farklı illerde 38 rüzgar enerjisi santrali devreye alndı. Bu santrallerin en büyüğü Kırklareli'nde devreye alınan 41,60 megavatlık kurulu kapasiteye sahip AİRRES-4 santrali oldu.

Rüzgarda kapasite artacak

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da "Milli Enerji ve Maden Politikası" kapsamında rüzgarda ve güneş enerjisinde gelecek 10 yıl içinde söz konusu alanlarda 10 biner megavat kurulu kapasitenin daha devreye alınacağını açıklamıştı.Albayrak, güneş enerjisinde geçen ay yapılan bin megavatlık Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini anımsatarak, "Rüzgar YEKA'sı için şartname inşallah bir iki hafta içinde açıklanacak. Dünyadaki birçok büyük rüzgar üreticisi firmalarla görüştük, hepsinin de ilgili olduğu görüşmeler neticesinde şartnameyi açıklayacağız inşallah. Bu yaz bitmeden YEKA uygulamasını rüzgarda da hayata geçireceğiz. Yaklaşık 8 bin kalem kırılımı olan rüzgar türbini teknolojisinde muazzam bir yerlileştirmenin önünü açacağız." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İstanbul ve Konya'ya üç yeni RES santrali kurulacak

İstanbul ve Konya'ya üç yeni rüzgar santrali inşa edilecek. Santraller 2018 yılında devreye alınacak.EMTA Enerji şirketinden yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Selçuklu ile İstanbul'un Silivri ilçelerine toplam maliyeti 200 milyon euro olan, 149,4 megavat gücünde üç rüzgar santrali inşa edilecek. Söz konusu projenin yatırımı Sancak Enerji tarafından gerçekleştirilecek. Projenin mühendislik, malzeme tedariği, inşaat, montaj, haberleşme, test ve devreye alma işlerini ise EMTA şirketi yürütecek.Konya'nın Selçuklu ilçesinde kurulacak santrallerden Bağlar Rüzgar Santrali 66,6 megavat gücünde, Ardıçlı Rüzgar Santrali 52,8 megavat gücünde olacak.İstanbul'un Silivri ilçesinde kurulacak Yamaçtepe Rüzgar Santrali ise 30 megavat gücünde olacak. Her 3 rüzgar santralinin 2018 yılında devreye alınması planlanıyor.

RES degerlemesi ve res enerji santrali ekspertiz degerleme raporu hazırlanması konusunda alanında profosyonel ekibimiz ile rüzgar satrali degerleme raporu hazırlanması konusuda kurumunuza hizmet verebiliyor olmaktan mutluluk duyacağımızı paylaşmak isteriz. , res degerleme raproru, res Santralleri değerleme, res makina parkı degerleme, Rüzgar Enerjisi Santralleri değerleme,res ekspertiz, res ekspertiz raporu, BDDK res değerleme,SPK res degerleme, res tesis fabrika degerleme, res makine degerleme, rüzgar santrali makine değerleme uzmanlığı,ees degerlemesi, res degerleme raporu, res makine değerleme raporu, res makine değerleme nedir, rüzgar santrali makine değerleme yöntemleri, res değerleme uzmanı nasıl olunur, res makine değerleme uzmanlığı, res makine değerleme, rüzgar satrali makine değerlemesi, res makine ve techizat değerleme, res makina değerleme bilirkişilik, res makina değerleme bilirkişisi, rüzgar sanrali makine mühendisi ekspertiz, rüzgar santrali makina değerleme nedir, res makine ekspertiz raporu örneği, res makine ekspertiz raporu, res makine değerleme uzmanlığı, rüzgar santrali makina değerleme uzmanlığı, rüzgar santral makine ekipman değerleme, rüzgar santrali makina ekipman değerleme, res makine ekipman ekspertizi, spk res değerleme, rüzgar santrali makina parkı, res makine parkı, res makine parkı degerleme, rüzgar santrali makina parkı degerleme, SPK lisanslı res makine değerleme şirketi

» Daha Fazlası

Ornek RES Enerji Santrali Degerleme Raporlari

Rüzgar santrali degerleme raporu, res degerleme raporu hazırlanması konusunda firmanıza hizmet verebilmekten duyacağımız mutluluğu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
termik santral degerleme
hes degerleme
res degerleme

Sayfa 1 of 5     1 2 3 4 5 »

Resim Galerisi

makine makina degerleme gayrimenkulu ile birlikte tesis degerleme tekil is makinesi ve makina parki degerleme deniz tasiti degerleme hava tasiti ucak helikopter degerleme helikopter ucak degerleme

Hizmet Konularimiz

Gayrimenkulün ayrılmaz parçası niteliğindeki makine veya üretim tesisi makineleri değerlemesi, UDES’e göre gayrimenkul ve makinesi ile tesis değerlemesi, UFRS’a göre maddi duran varlık değerlemesi, Sigorta değer tespiti, Risk analizi çalışmaları, Tesis yatırımları ilerleme incelemesi, Makine parkları en etkin ve verimli kullanım analizleri, Makine Muayenesi, Enerji Tesisleri (HES-RES- BİOGAZ), Turistik tesisler, Liman ve marinalar, Gemiler-Yatlar, Kullanım hakkı değer tespiti, Fizibilite çalışmaları, Proforma fatura kontrol çalışmaları, şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca; Limanlar, depolama ve yükleme tesisleri, üretim ve ticari amaçlı her tür makine ve techizat değerlemesine ilave olarak;

Bizimle Iletisime Gecin

Her türlü sorunuz için 7/24 iletişime geçebilirsiniz

Adres: Postahane mahallesi, Sungur Cad. Tuzla Vilları No:7, Tuzla İstanbul
GSM 1: +90 553 690 34 77
GSM 2: +90 530 884 77 77
GSM 2: +90 530 408 34 77
E-mail: cengizdegerleme@outlook.com

firmamız RES degerleme,res makina degerleme, res enerji santrali degerleme raporu, res degerleme raproru, res Santralleri değerleme, res makina parkı degerleme, Rüzgar Enerjisi Santralleri değerleme,res ekspertiz, res ekspertiz raporu, BDDK res değerleme,SPK res degerleme res tesis fabrika degerleme, res makine degerleme, rüzgar santrali makine değerleme uzmanlığı,ees degerlemesi, res degerleme raporu, res makine değerleme raporu, res makine değerleme nedir, rüzgar santrali makine değerleme yöntemleri, res değerleme uzmanı nasıl olunur, res makine değerleme uzmanlığı, res makine değerleme, rüzgar satrali makine değerlemesi, res makine ve techizat değerleme, res makina değerleme bilirkişilik, res makina değerleme bilirkişisi, rüzgar sanrali makine mühendisi ekspertiz, rüzgar santrali makina değerleme nedir, res makine ekspertiz raporu örneği, res makine ekspertiz raporu, res makine değerleme uzmanlığı, rüzgar santrali makina değerleme uzmanlığı, rüzgar santral makine ekipman değerleme, rüzgar santrali makina ekipman değerleme, res makine ekipman ekspertizi, spk res değerleme, rüzgar santrali makina parkı, res makine parkı, res makine parkı degerleme, rüzgar santrali makina parkı degerleme, SPK lisanslı res makine değerleme şirketiRES degerleme,res makina degerleme, res enerji santrali degerleme raporu, res Santralleri değerleme, res makina parkı degerleme, Rüzgar Enerjisi Santralleri değerleme,res ekspertiz, res ekspertiz raporu, BDDK res değerleme,SPK res degerleme konusunda hizmet vermektedir.