SGK MAKINA DEGERLEMESI

SGK ve Vergi Borçlarının Yapılandırma çalışmaları İçin Gerekli menkul varlık makina değerleme Raporu hazırlanması konusunda firma sahiplerinin, şahıs firmalarının, serbest meslek erbapları ve vergi beyanında bulunan tüm şahısların, olmak üzere tüm vergi mükelleflerinin vergi ödemeleri ile işverenler, şahıs firmaları, serbest meslek erbapları ve şahısların SGK ve Bağkur ödemelerinde bazı aksaklıklar ve ödeme dengelerinde bazı sıkıntılar olabilmekte ve devlete karşı sgk ve bağkur borçlanma durumu ortaya çıkabilmektedir. Devlete karşı olan vergi borçlarının ödemesinde kolaylık sağlanması amacı ile bazı kanunlar çıkartılarak sgk borçlarının yapılandırması imkanı sunulmaktadır. SGK yapılandırma başvuruları için SGK ve Vergi Dairesi kurumları mükelleflerden teminatlar isteyebilmektedirler. Teminat olarak sahibi olunan menkuller ve makineler bu kurumlara yapılandırma imkanı sunulması amacı ile teminat olarak gösterilebilmekte bu sebeple sgk makine degerleme raporları hazırlanmaktadır. Teminat gösterilebilen menkul ve makinelerin gerçek değerinin SPK lisansına sahip makina değerleme uzmanları tarafından hazırlanan makina değerleme raporlarının ile ilgili kurumlara ibraz edilmesi gerekmektedir.

SGK yapılandırmasına konu toplam borç miktarı 50.000-TL altında olması halinde borç yapılandırması için sgk makina eksper raporu istenmeyecek, teminat aranılmayacaktır. Ancak borç miktarının 50.000-TL ve üzeri olması halinde SGK borcunun yapılandırması için sgk makina ekspertizi raporu gerekmektedir. SGK borç yapılandıma ve taksitlendirme için alınacak teminat miktarı, borcun 50.000-TL yi aşan kısmının yarısıdır.

Örnek vermek gerekir ise 150.000-TL borcun taksitlendirilmesi halinde, 50.000,-TL yi aşan kısım olan 100.000,-TL nin yarısı olan 50.000-TL lik gayrimenkul, nenkul veya makina teminatı aranacaktır. Bu durumda 50.000,-TL değerindeki makina, menkul veya gayrimenkulunuz, teminatla SGK borcu yapılandırması kolaylığından yararlanmanız için yeterli olacaktır. Bu durumda lisanslı makina değerleme uzmanımız, SGK borç yapılandırması için menkul, makina veya gayrimenkul sgk degerleme eksper raporu hazırlanmaktadır.

Borçlu veya borçlu lehine üçüncü şahıslar tarafından gösterilen menkul, makina ve gayrimenkul mallar (haciz yapılmışsa mahcuz mal değeri tutarınca teminat yerine geçmektedir.Firmamız sgk makina degerlemesi konusunda hizmet veren makine degerleme raporunda belirtilmekte olan kamu kurumlarına olan vadesi geçmiş ve icralık olmuş borçların yapılandırılmasına olanak sağlayan, Türkiye sınırları içinde yer alan ve teminat olarak gösterebilebilecek makine ve tesisler için sgk makine değerleme raporlarının hazırlanması için başvurabileceğiniz profesyonel bir değerleme kuruluşudur.

SGK Borclarinin yapilandirilmasinda Teminat Olarak makine ve techizat Gosterilebilir Mi?

Sosyal Güvenlik Kurumuna olan prim borçları kamu alacağıdır ve kamu alacaklarının tahsilat usulü ve buna ilişkin birçok detay 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’da (“Kanun”) düzenlenmiştir. SGK borçlar Kanun’un 48’inci maddesindeki koşulların bulunması halinde SGK ve Bağkur alacaklarının yapılandırılması mümkündür. Bu maddeye göre; borçlunun yazılı talebi halinde ve sgk makina ekspertizi sonrasında hazırlanmakta olan sgk makine dgerleme raporu sonrası yeteri tutarda teminat göstermesi kaydıyla kamu alacağı 36 aya kadar uzatılabilmekteve taksitlendirilebilmektedir. SGK kamu alacağının tutarı 50.000 TL’den az olması halinde teminat şartından muaf tutulmakta bunun üzerindeki alacaklar için 50.000 TL’yi aşan kısmın yarısı tutarında teminat gösterilmesi gerekmektedir.

SGK Borc Yapilandirilmasi

Kamu alacağının tecili için kabul edilen teminatlar genel olarak tesis ve işletmede bulunan makine ve teçhizatlardır. SGK prim borçlarının yukarıdaki şartlar çerçevesinde yapılandırılması mümkün olup sgk menkul degerleme raporu sonrası teminat olarak bu makine ve teçhizatlar gösterilebilmektedir. Mülkiyeti borçluya ait olmayan bir menkulun de teminat olarak gösterilmesinde bir engel yoktur. Ancak bu durumda menkulun sahibi olan üçüncü kişinin ilgili SGK müdürlüğüne giderek muvafakat yazısı vermesi veya noterden muvafakatname vermesi gerekmektedir.

Teminat olarak gosterilen makine ve techizatin deger tespiti nasil yapilir?

SGKya konu olan borçların uzatma ve taksitlendirme işlemlerinde teminat olarak gösterilen makine ve teçhizatın değer tespitinde, SGK’nın 21/06/2011 tarih ve 2011/53 sayılı Genelgesi (“Genelge”) uyarınca aşağıdaki sgk menkul deger tespit raporları yer almaktadır.

Ekspertiz Raporu Yönergesi hükümleri çerçevesinde SGK’nın teknik elemanlarınca düzenlenen raporlar

Sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde yetkilendirilmiş SPK lisanlı makine değerleme uzmanları tarafından düzenlenen sgk menkul degerleme raporları Ticaret, Sanayi ve Deniz Ticaret Odaları ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları veya bunların bağlı olduğu Birlik yönetimlerince bilirkişilik, eksperlik ve hakemlik yapma yetkisi verilenler tarafından düzenlenen raporlar

Bankalar ve sigorta Şirketleri tarafından yaptırılan değer tespitine ilişkin raporlar

Hukuk mahkemelerince tayin edilmiş bilirkişilerce düzenlenen raporlar Yukarıdaki kişilerce hazırlanan raporların kural olarak tüm SGK müdürlükleri tarafından kabul edilmesi gerekmektedir.

Bununla birlikte SGK müdürlüğü, raporun içeriği hakkında şüpheye düşmesi veya tereddüt yaşaması durumunda, yeniden bir rapor isteyebilir yahut SGK bünyesindeki teknik elemanlara değer tespiti yaptırabilir.

Sgk makine degerlemesi raporu hazırlanması aşamasında tesiste bulunan makine ve teçhizatlar ele alınmakta, tesis değerlemeside tesis bütünlüğü ve binaların birbirleri ile olan ilişkileri dikkate alınmakta, bu tesis içindeki binalar inşai olarak yapım özellikleri, inşaat kaliteleri, yapı malzeme türleri dikkate alınarak, her bir yapı kendi özelliklerine göre ve genel olarak arsa+bina idari bina-üretim binası-depolar-açık ve kapalı sundurmalar vb. şeklinde değerlendirilmektedir.

Örnek sgk makine değerlemesi ekspertiz raporuna ve Hizmet verdiğimiz sektörler Referans listesine ulaşabilirsiniz.

Fabrika Degerleme Galerisi

ornek degerleme calismalari enerji tesisi degerlemesi tekil is makinesi ve makina parki degerleme deniz tasiti degerleme hava tasiti ucak helikopter degerleme imar barisi degerleme

Hizmet Konularimiz

Gayrimenkulün ayrılmaz parçası niteliğindeki makine veya üretim tesisi makineleri değerlemesi, UDES’e göre gayrimenkul ve makinesi ile tesis değerlemesi, UFRS’a göre maddi duran varlık değerlemesi, Sigorta değer tespiti, Risk analizi çalışmaları, Tesis yatırımları ilerleme incelemesi, Makine parkları en etkin ve verimli kullanım analizleri, Makine Muayenesi, Enerji Tesisleri (HES-RES- BİOGAZ), Turistik tesisler, Liman ve marinalar, Gemiler-Yatlar, Kullanım hakkı değer tespiti, Fizibilite çalışmaları, Proforma fatura kontrol çalışmaları, şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca; Limanlar, depolama ve yükleme tesisleri, üretim ve ticari amaçlı her tür makine ve techizat değerlemesine ilave olarak;

Bizimle Iletisime Gecin

Her türlü sorunuz için 7/24 iletişime geçebilirsiniz

Adres: Postahane mahallesi, Sungur Cad. Tuzla Vilları No:7, Tuzla İstanbul
GSM 1: +90 553 690 34 77
GSM 2: +90 530 884 77 77
GSM 2: +90 530 408 34 77
E-mail: cengizdegerleme@outlook.com

sgk makina degerlemesi, sgk makina ekspertizi, sgk makine degerlemesi,sgk tesis degerlemesi, sgk makina eksperi, sgk makina bilirkişi, sgk menkul degerlemesi, sgk makina ekspertizi, sgk menkul degerleme raporu, sgk menkul degerleme raporu, sgk menkul ekspertiz raporu, sgk makine çalışması, sgk menkul deger tespit raporu, sgk makine tespit raporu, sgk makina menkul bilirkişi raporu, sgk makina degerleme rapor örnegi, spk sgk makina degerleme rapor ekspertiz raporu konularında hizmet verilmektedir.
Yandex.Metrica . .fsc