COVID-19 pandemi etkisi havacilik sektorunde sokumleri hizlandirdi


Covid 19 Pandemisi öncesinde de artan rekabet sebei ile maliyetlerini düşürme yarışında olan havacılık sektöründe, COVID-19 nedeniyle uçamayan filoların daha erken emekli olmaya başladığı gözlemlenmektedir. COVID-19 pandemi etkisi hurdaya gidecek uçak sayısında artış olarak kendisini hissettirdi. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde yaklaşık 12 bin uçağın hizmet ömrünün dolacağı öngörülmektedir. Uçak söküm ve geri dönüşüm sektörünün hacmi 5,4 milyar dolar mertebelerine yaklaşırken, hurda uçak parça fiyatlarının da düşmesi beklenmektedir. Pandemi etkisi ile birlikte havacilik sektorunde uçak degerleme raporu hazırlanması konusunıun çok önem kazandığı vurgulanmaktadır. çok Farklı kuruluşların tahminleriyle servisten ayrılacak olan uçak satısının 20 bine de ulaşabileceği düşünülmektedir. Bu da uçak söküm ve yedek parça sektöründeki iş hacminin yakın bir dönemde çok hızlı olarak artacağı, buna ters orantılı olarakta parça fiyatlarını düşüreceği düşünülmektedir.

2019’daki büyüklüğü 4,57 milyar dolar olan ticari uçak söküm, parçalama ve geri dönüşüm sektörünün 2027 yılında 5,4 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı düşünülmektedir. 2027 yılına kadar ticari uçak söküm, parçalama ve geri dönüşüm sektörünün yıllık yüzde 7,36 büyümesi bekleniyor. COVID-19 nedeniyle emekliye artan uçak sayısının artması ve ucuz geri dönüştürülebilir malzemelerin bulunabilirliği ise büyümenin bu itici güçlerinden olacak. Hali hazırda aktif olarak uçmayan indirilmiş uçakların kaderinin piyasa tarafından yakından izlendiği ve yeniden kullanılabilecek parçalar için talep patlaması yaşanmasınabileceği ifade edilmektedir.

2016 yıl içerinde yılda 400 ila 500 uçağın söküme giderken, bu rakamın 2023 yılına kadar binli mertebelere yükselmesini öngörülmektedir. Kovid panemisi sebebi ile artan pazar payı sebebi ile bu yıl 2 bin kadar uçağın emekliye ayrılacağı veya park edeceğini ve bir daha uçamayacağını öngörüyor. 2019’da emkliye ayrılan uçak sayısı 680’di. Tüm bu uçakların hemen söküme gitmemekte ve bazı havacılık şirketleri pazar koşullarının iyileşmesini bekleyebileceğini belirtililmektedir.Kullanım suresi dolarak sokulen ucaklar ekonomiye kazandirilacak olması önem kazanırken, bir ticari uçağın ortalama emeklilik yaşı 26,5 iken kargo uçaklarında ise emeklilik yaşı 32'ye kadar yükseldiği belirtiliyor.

1980'lere kadar, ekonomik nedenlerle de uçakların söküme gönderilebildiği, ortalama 15 yılda uçakların hurdaya dönüştüğü bunun nedeni olarak uçak halen teknik açıdan çalışıyor olsa da, uçağı söküp parçalarını satmak, işletmekten daha kârlı olduğundan şirketlerin uçağı emekli etmek istemesiydi. Giderek daha fazla uçağın yere indirilip söküme gönderilmesinin, yılda yaklaşık olarak 3 milyar doları bbulan uçak parçası sektöründe fiyatları düşürebileceği, uçak satış sonrası bakım, tamir ve onarım sektörünün 50 milyar dolar büyüklükte olduğu fiyatların yakın bir gelecekte çok fazla uçak söküme gideceğinden düşmesini bekledikleri ifade edilmektedir.

ornek uçak degerleme raporu ve Makine degerlemesi hizmet verdiğimiz sektörler Referans listesine ulaşabilirsiniz.

Tekne alımı Kredisi Faiz Oranlari

ornek degerleme calismalari enerji tesisi degerlemesi tekil is makinesi ve makina parki degerleme deniz tasiti degerleme hava tasiti ucak helikopter degerleme imar barisi degerleme

Hizmet Konularimiz

Gayrimenkulün ayrılmaz parçası niteliğindeki makine veya üretim tesisi makineleri değerlemesi, UDES’e göre gayrimenkul ve makinesi ile tesis değerlemesi, UFRS’a göre maddi duran varlık değerlemesi, Sigorta değer tespiti, Risk analizi çalışmaları, Tesis yatırımları ilerleme incelemesi, Makine parkları en etkin ve verimli kullanım analizleri, Makine Muayenesi, Enerji Tesisleri (HES-RES- BİOGAZ), Turistik tesisler, Liman ve marinalar, Gemiler-Yatlar, Kullanım hakkı değer tespiti, Fizibilite çalışmaları, Proforma fatura kontrol çalışmaları, şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca; Limanlar, depolama ve yükleme tesisleri, üretim ve ticari amaçlı her tür makine ve techizat değerlemesine ilave olarak;

Bizimle Iletisime Gecin

Her türlü sorunuz için 7/24 iletişime geçebilirsiniz

Adres: Postahane mahallesi, Sungur Cad. Tuzla Vilları No:7, Tuzla İstanbul
GSM 1: +90 553 690 34 77
GSM 1: +90 530 408 34 77
GSM 2: +90 530 884 77 77
E-mail: cengizdegerleme@outlook.com

Bu sayfa Tasit kredisi paketi faiz oranlari, Kamu bankalarinda buyuk kredi faizi indirimi, Konut Kredisi faiz oranlari detayları, Tatil destek paketi kredi faiz oranlari ve basvuru tarihi, Sosyal hayati destek kredi faiz oranlari, kamu Konut Kredisi basvuru tarihleri, Tasit kredisi paketi basvuru tarihi konularında bilgi vermektedir.
Yandex.Metrica . .fsc